West Coast Swing DanceWCS er en partnerdans med rødder i lindyhop. Parret betegnes som Leader og Follower. Danses kendetegnes ved et elastisk look, som skyldes den grundlæggende teknik som veksler mellem kompression og strech i partnerforbindelsen (connektion). Der danses primært i et opridset område på gulvet (slottet)

Dansen giver begge parter rig mulighed for at improvisisere trin mens der danses. De grundlæggende mønstre i WCS består af Sugar Push, Left side pass, Right side pass, Tuck turn og Whip. Stort set alle bevægelser i WCS er variationer af disse grundlæggende mønstre. Anchor step er en fælles afslutning på de forskellige mønstre og variationer.

WCS er en elegant og graciøs dans men har samtidig plads til humor og leg. Der gøres ofte brug af lyrikken til improvisation i musikken. Du kan krydre WCS med elementer fra salsa, hiphop, Ballroom, Lindy hop, Boogie Woogie, linedance og tango m.m.

På grund af variationer, improvisationer og teknik er der altid noget at lære. WCS kan danses på konkurrence plan, hvor der blandt andet danses Jack & Jill og Strictly på forskellige levels.

WCS er en meget teknisk dans, selv om de dygtigste får det til at se let ud.

FlashmobFlashmob er en ”Routine” i West Coast Swing, koreograferet af Pro dansere Olivier & Virginie Massart, Lyon, Frankrig.

Flashmob er et fænomen opstået i 2003 i USA, hvorfra det har bredt sig internationalt. En Flashmob udføres af en menneskemængde, der laver et uventet “happing” på et offentligt sted, for derefter at spredes ligeså hurtigt som den dukkede op.

Oftest kender deltagerne ikke hinanden på forhånd, da aktiviteten og stedet er aftalt via internettet. En væsentlig sideeffekt af en vellykket flashmob består i, at den optages på mobilen og derefter lægges på internettet og derved går viralt.

Flash mobs findes også i en velforberedt ”virtuos” version. Op til julen 2010 forekom det i både USA og Canada, at op til 650 skolede korsangere fordelte sig vilkårligt blandt kunderne i stormagasiner og på et givet signal enkeltvis og efterhånden kollektivt intonerede med det formål, at forvandle de uforberedte omgivelsers måben til medlevende begejstring.

International Flashmob West C0ast Swing danses over hele verden i september måned. Første gang i 2014. Målet er at promovere West Coast Swing i hele verden.
Aalborg/Danmark deltog for første gang i 2017, hvor vi dansede routinen i Aalborg lufthavn, Aalborg midtby samt på havnefronten.

Om osDansen blev vores nye interesse efter nogle år med en fælles interesse for motorcykler og rally. I Rally opnåede vi at blive danske mestre i 2014. En motor tuning som trak ud skulle imidlertid gøre at vi startede på vores første danse-sæson i 2014. Og vi trængte desuden til motion på en sjov måde.

I oktober 2016 stødte vi på West Coast Swing  i Norge, hvor vi deltog i vores første workshop hvorefter vi var helt solgt til denne danseform.

Allerede i 2017 startede vi derfor foreningen West Coast swing Dance Aalborg. Den hidtil første af sin art da West Coast Swing stort set er ukendt i Danmark og dermed hverken har instruktører eller undervisningtilbud.

Tanken med foreningen var primært at skaffe undervisere udefra til Aalborg hvor vi selv har base. Indtil nu har vi i foreningen West Coast swing Dance Aalborg  indtil nu afholdt 9 WCS Workshops med Internationale Pro instruktører i primært Aalborg og nu også i Aarhus. Vi har naturligvis her selv deltaget i top professionel undervisning samt skabt gode relationer til Instruktører og dansere rundt om i Norden, europa og USA.

Vi har derudover deltaget i Workshops i Norge, Tyskland og Sverige samt fået privatundervisning løbende. Alt efter tid og penge rejser vi fortsat ud i Europa for at dygtiggøre os .

Vi har en stor drøm om at tage en GPDIA godkendt instruktør uddannelse. Disse uddannelser findes desværre kun i Stockholm og Hannover og er desuden en bekostelig affære.

Vi har pt sommer uge hold i Nordkraft Aalborg hvor IRWCS 2018 øves inden den danses 1 sep 2018 over hele verden.

Swaydshoes Denmark !
I november 2017  fik vi det danske agentur for det amerikanske Brand Swayd Shoes.
Vi har med stor succes lavet konceptet Swayd Shoes Denmark On Tour – Pop Up Shop !
I Juni 2018 gik vi online med Webshoppen SwayD Shoes Denmark samt Websitet WestCoastSwing Denmark.
Interessen og opmærksomhed fra lindance, Zouk, Salsa og selvfølgelig WCS miljøerne har været stor.

Vi administrerer desuden Officiel facebookside West Coast Swing Aalborg og Aarhus, Swaydshoes Denmark samt gruppen West Coast Swing Dance Aalborg.
På Instagram kan vi følges som west_coast_swing_denmark samt Swayd_denmark.
Dansen har nu vores allerstørste interesse og især at få opbygget  gode miljøer for West Coast Swing til hele Danmark, som på sigt er målet .

Måske vi ses på dansegulvet

Jette & Jan